cascadee isimli üyeden alıntı
Mesajı göster
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yeni başlayanlara öneriler
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Gotiese_Leeuin isimli üyeden alıntı Mesajı gösterMerhaba arkadaşlar,
Yaklaşık iki senedir rock, grunge, metal tarzında müzikler dinledim. Bu sene ağırlıklı olarak tarzım metale kaydı. Hatta neredeyse tamamen metal. Daha çok Gotik- senfonik metal .Ben bas gitara başlamak istiyorum ve daha önceden hiçbir enstrüman kullanmadım. Bas gitarı deli gibi istiyorum.İleride bir grupta çalmayı istiyorum. Hatta kariyerimi müzik üzerinden yürütmeyi düşünüyorum. Ancak nasıl başlamam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok. Bütçe konusuna gelirsek yeni başlayacağım için ne çok kötü ne de çok pahalı bir şey istemiyorum. Yaklaşık 800-900 tl olarak düşündüm. bu arada uzun bir süre yeni bir gitar alamayacağımı da göz önünde bulundurarak iyi bir başlangıç yapmam için bana yardım etmenizi istiyorum. Bazı internet sitelerinde 4 tellilerle başlanmasının daha iyi olacağını okudum. (ya da öyle bir şeydi tam hatırlamıyorum). amfi konusunda ne yapacağımı da bilmiyorum. Lütfen! Yardımınıza ihtiyacım var!
Yorum
-
Merhabalar,
Aslında ben pek yeni sayılmam. 2 yıldır gitarla iç içeyim. Çeşitli kurslara gittim. Hepsi grup dersiydi. Temel noktaları öğrendim. Ritim, arpej, akorlar, armoni, solfej. bona, vs. Ancak hepsinden azar azar bilgi sahibiydim. Şimdi yeni bir kursa başladım. Bir konservatuvar hocasıyla onun kursunda birebir çalışıyoruz. Zaten çok eksiğimin olduğunun, önümüzde uzun bir yolun olduğunun farkında olarak başlamıştım ama bana sorular sorup da ben de cevap vermedikçe veya onun istediği gibi çalamadıkça aslında çok çok çalışmam gerektiğini iyice fark ettim. Mesela metronomla çalışıyorum ama ölçü kaçırıyorum. Neyse benim danışmak istediğim konu şudur: Önceden çalışmış oldugum etüdler var. Onları rahatça - arada tam metronoma uyamasam da - çalabilmeme rağmen hoca bana 2 gün içinde rahatça çalabildiğim 2 parçayı 2. pozisyona taşıyıp kendisine çalmamı istedi. İlk 3 perdeden çalmak önceden beri yaptığım ve alışkın olduğum çalma biçimiydi. Şimdi ise aynı notaları 4., 5., 6, 7., 8. perdelerde bulup çalmaya çalışıyorum. O kadar zor geldi ki. 2. pozisyondaki notaları ancak bakıp çıkartıyordum ama parça çalacak kadar akıcı olmak öyle zor ki.. Üstelik sadece çalışmak için bu akşamım kaldı. Şimdi gece gündüz kendi kendime notaların yerlerini tekrar ederek öğrenmeye çalışıyorum. Yarın akşam çalmamı istiyor ve ben de başarmış olarak karşısına çıkmayı istiyorum. Sizlerin yorumlarınızı, tavsiyelerini almayı çok isterim...
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum